Geografia

Teritoriul statului Burundi este delimitat la sud-vest de țărmul Lacului Tanganyika, iar la nord-est de un teritoriu muntos care pierde din altitudine în direcția Tanzaniei și care este acoperit de pădurile tropicale umede.

Politica

Sistemul politic Burundi este acela de republica indirect democratica prezidențiala si este bazat pe un stat multi-partid. Președintele Burundi este șeful statului și șef de guvern .

Cultura

Cultura Burundi se bazează pe tradiția locală și influența țărilor vecine, deși proeminență cultural a fost îngreunată de tulburări civile


  Burundi, oficial purtând numele de Republica Burundi, este o țară în zona Marilor Lacuri din Africa. Anterior a purtat numele de Urundi (cealaltă Rwanda), după cum coloniștii belgieni când se refereau la acel teritoriu. Vecinii statului Burundi sunt, Rwanda la nord, Tanzania, la sud și est și Republica Democrată Congo la vest. Deși este o țară continentală, Burundi are o mare parte din teritoriu adiacentă lacului Tanganyika. Numele modern al țării este derivat din dialectul bantu, Kirundi.

Burundi este o tara cu un relief muntos, altitudinea variaza intre 770 m la nordul Lacului Tanganyka piná la 2000 m pe crestele ce separa fluviile Nil si Congo.


 

-Franceza
-Engleza  
-Kirindi

Bujumbura este capitala statului Burundi. Orașul este situat în vestul țării, într-o importantă regiune agricolă, pe malul lacului Tanganyika.

Republica Prezidentiala
- Presedinte Pierre Nkurunziza
- 1st Vice President Terence Sinunguruza
- 2nd Vice President Gervais Rufyikiri

Parlament bicameral format din Senat(54 membri din care 34 membri votaţi indirect pentru un mandat de 5 ani iar membri rămaşi aparţinând grupurilor etnice) şi Adunarea Naţională(minimum 100 de membri, 60% Hutu şi 40% Tutsi cu cel puţin 30 % femei), membri fiind aleşi pentru un mandat de 5 ani.  
 
67% sunt crestini (romano-catolici, protestanti)
10 % musulmani,
23 % religii autohtone
 

- estimare 2012 8,749,000
- recensamant 2008 8,053,574
- Densitatea 314.3/km2

85% Hutu
14% Tutsi
1% Twa
~3,000 Europeans
~2,000 South Asians

 
10395931

Populatie

27834 km2

Suprafata

17

Provincii

117

comune

2639

coline

Steagul Național Burundi a fost adoptat la 28 iunie 1967 după proclamarea independenței țării din Belgia de la 1 iulie 1962. Acesta constă dintr-un alb Crucea Sfântului Andrei , care împarte domeniul în zone alternativ roșu și verde.

Read more...

Francul este moneda republicii Burundi . Este subdivizata nominal în 100 centime, deși nu au fost emise monede in centime, Burundi a început să emită propria monedă. Numai în perioada în care Burundi folosit belgian Congo francul au fost emise monede centime.

Read more...

Stema Burundi, adoptată în 1966, constă dintr-un scut, înconjurat de trei sulițe.

Read more...

  TE PUTEM AJUTA?

          DACA ITI PUTEM FI DE FOLOS, NU EZITA!

RELATII BILATERALE

Dezvoltarea relaţiilor economice, comerciale, culturale, ştiinţifice şi turistice bilaterale. Derularea acordurilor culturale, programele de aplicare a lor, cunoaşterea şi prezentarea valorilor culturii, ştiinţei şi învăţământului.

CONTACTE COMERCIALE

Sprijinirea cercurilor de afaceri, firmelor şi companiilor să facă investiţii de capital, să înfiinţeze reprezentanţe, firme sau birouri ale acestora, să încurajeze exporturile.

VISA

Emiterea de vize turistice / de afaceri şi documente de călătorie.

Adresa

Locatia:

Str. Gheorghe Marinescu, nr. 36 – 38

Cluj-Napoca, CJ 400337

Telefon:

Consul: dr. Stefan Berciu

(+40) 722 285 354

Email:

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

PROGRAM

Luni - Vineri: 11am - 3pm

Sambata: Inchis

Duminica: Inchis